Broderie manuala sau broderie computerizata?

Broderie manuala sau broderie computerizata?

  • admin
  • 2018-07-05
  • 745
  • 0

Iti marturisim ca ne-am propus sa scriem acest articol, luand in considerare intrebarile pe care le primim in ceea ce priveste broderia accesoriile Chlor.


Da, motivele traditionale romanesti de pe accesoriile Chlor sunt realizate MANUAL, folosind in proportie de 90% punctul cruciulita, urmand ca pe viitor, sa regasesti mai multe tipuri de cusaturi romanesti, atent alese de pe ii si diferite tesaturi romanesti. Cusaturile sunt realizate de doamne pricepute, indragostite de arta populara romanesca si ajutor de nadejde in a transmite mai departe traditia romaneasca a cusaturilor traditionale, asa cum am primit-o de la bunicile noastre. Toate motivele cusute sunt autentic romanesti, nealterate ca forma si continut, intalnite pe ii sau in carti de specialitate si purtand amprenta Chlor doar in ceea ce priveste cromatica.


Asa cum spuneam intr-un articol anterior, ne bucuram sa vedem ca ne intoarcem la traditii si ca ne place sa purtam traditional romanesc. Strabunele noastre ne-au lasat cusaturile manuale, ca lege de capatai a tot ceea ce au creat, in acele vremuri nu se foloseau masinile de brodat. Cusatura manuala reprezinta principala componenta a unui produs autentic , facandu-l sa devina unicat, sa spuna o poveste si poate uneori chiar sa te intrebi care este povestea celei ce a cusut-o.

Observam frecvent  in social media (Facebook, Instagram), branduri si designer-i care folosesc : "#handmade", "handmadewithlove" sau "produse realizate de artizani/mestesugari". Intrebarea pertinenta pe care ne-o punem este daca faptul ca materialul este taiat cu foarfeca sau alte instrumente de marochinarie, in detrimentul unor lasere folosite in marile fabrici din China (cel mai probabil), face ca respectivul produs sa fie #handmade.


Prin acest articol, nu vrem sa evidentiem ca broderia computerizata nu este frumoasa, vrem doar sa te ajutam in a putea sa recunosti o broderie realizata manual fata de una computerizata - decizia de cumparare iti apartine.

Pentru ca nu am vrut sa dam ca si exemplu de broderie computerizata, broderiile unor brand-uri, am incercat sa exemplificam folosind una dintre masinile de cusut din atelierul nostru.


Broderie computerizata

 


Dupa cum puteti vedea, trecerea de la o cusatura la alta se face printr-un fir care de cele mai multe ori nu este taiat si devine mai evident atunci cand intr-un singur model sunt folosite mai multe culori. Firul cu care se realizeaza broderia computerizata este subtire si uniform (fotografia 1). Te indemnam sa verifici si dosul cusaturii, te asiguram ca este perfecta, fara niciun nod (fotografia 2).


Broderie manuala


Diferentele sunt vizibile, fara a mai da explicatii suplimentare.


Pentru ca este loc sub soare pentru toata lumea si pentru ca apreciem tot ceea ce se realizeaza manual ( cu multa munca, rabdare si pasiune) - dupa indelungi cercetari si verificari, am constatat ca in Romania exista doar 3 branduri care realizeaza genti din PIELE, brodate manual cu motive traditionale : LEMNIA, DIA HANDMADE si RENA. (daca am uitat pe cineva, lista este deschisa cu mare drag).

 

Ca de fiecare data, va incurajam sa cumparati produse autentic romanesti, cu trecut si cu viitor.


Cu ganduri bune,

CHLOR

Tags:

Leave A Comment