Blogs Detail

Colectia Mandra

Colectia Mandra

  • admin
  • 2017-05-12
  • 1269
  • 0


Zilele călduroase ne-au inspirat și, cu emoție și entuziasm, scoatem în razele soarelui o nouă colecție Chlor. Echipa noastră lansează vineri, 19 mai, colecția capsulă Mândră, împodobită cu motive vesele cusute de mâini dibace. Suntem convinse că vreți să aflați mai multe, așa că am rugat-o pe Cristina să ne povestească despre cele mai noi produse Chlor.1.   

      De ce o colecție capsulă și de ce Mândră?


Ca termen de bază, capsule collection reprezintă o colecție compusă din articole vestimentare interschimbabile. Eu am adaptat această idee pentru Chlor și am creat astfel cinci accesorii care se pot purta pe tot parcursul zilei atât la birou sau la cumpărături, cât și la un eveniment ori la o ieșire cu prietenii. Din ce în ce mai des observ doamne și domnișoare care par a uita faptul că, pe lângă utilitate, geanta are, din punctul meu de vedere, un rol mult mai important: de a te face remarcată, de a te îndepărta de banal și anost. Personal sunt adepta stilului all-black, iar o geantă specială mă face oricând să ies în evidență.

În ceea ce privește denumirea colecției, am citit acum ceva timp despre apariția cusăturilor tradiționale mai întâi pe haine și mai apoi pe diverse obiecte de decor și nu numai. Toate aceste lucruri sunt utile, dar noi româncele am vrut să fie și frumoase, adică mândre. Mândră înseamnă utilă și frumoasă în același timp, exact ce îmi doresc eu de la accesoriile din noua colecție, să fie utile și remarcate.

 

2.      Ce te-a inspirat în crearea acestei colecții?


Pe lângă faptul că sunt o mare iubitoare de folclor și tradiție românească, sunt o călătoare împătimită și iremediabil îndrăgostită de meleagurile românești. Anul trecut am descoperit multe locuri minunate și, în final, am ajuns în Maramureș, unde încă mai exista o fărâmă de tradiție, pe alocuri chiar nealterată.

Lucrurile mărețe nu se găsesc la drumul mare, așa că am cutreierat satele pentru a descoperi adevăratele comori ale Maramureșului. Am aflat ce este ruda și cât de importantă este, am aflat pe ce criterii se cos iile și cum diferă acestea în funcție de vârstă și statut social, dar chiar și de la sat la sat. Un domn trecut de-a doua tinerețe ne-a povestit cum ginerele său este renumit pentru porțile maramureșene pe care le lucrează. Pe cea din curtea sa o desenase de vreo patru ori pana a ajunge în forma finală, rezultatul fiind o poartă minunată, cum nu s-a mai văzut în Maramureș, la care oamenii se opresc pentru a o admira, ceea ce făcusem și eu.

Pe lângă amintirea locurilor pe care le-am vizitat, precum Cimitirul Vesel, Mânăstirea Bârsana, Muzeul Satului Maramureșean și multe altele, dar și a bucatelor pe care le-am savurat, am plecat din Maramureș cu bucuria experienței trăite aici, cu mândria că încă nu ne-am uitat originile și obiceiurile, dar și cu dorința de a consolida întoarcerea la identitatea românească.


3.      Ce aduce nou colecția? În ce moment al zilei sau pentru ce ocazie se potrivesc accesoriile din colecția Mândră?


La prima vedere noutatea constă în culorile puternice, specifice Maramureșului, pe care le consider potrivite oricărui anotimp. Însă colecția aduce tipuri noi de accesorii, care sper să fie întâmpinate cu entuziasm și îndrăzneală.

Orice accesoriu Chlor se poate purta indiferent de momentul zilei, iar noi vă încurajăm să le asortați outfit-urilor voastre în orice ocazie. Fie că vă vor însoți într-o zi obișnuită sau vă vor completa rochia la un eveniment special, gențile, plicul și rucsacul din colecția Mândră sigur vor atrage priviri și șoapte admirative.

Știu că tendința este de a asorta creațiile Chlor la un outfit de inspirație tradițională, dar cred că trebuie să ne purtăm tradiția și originea nu doar la evenimentele speciale în care optăm pentru o întreagă ținută tradițională, ci e musai să învățăm cum să integrăm aceste valori în viața noastră de zi cu zi.

Tags:

Leave A Comment