La Blouse Roumaine - povestea ce poarta identitatea romaneasca peste mari si tari

La Blouse Roumaine - povestea ce poarta identitatea romaneasca peste mari si tari

  • admin
  • 2019-01-03
  • 1133
  • 0

In anul ce tocmai a trecut, am inteles ca cel mai important este sa ai alaturi oameni care pretuiesc aceleasi valori, care se mandresc sa fie romani si isi poarta cu mandrie identitatea.  Cea mai mare lectie din 2018, a fost sa intelegem ca doar impreuna putem sa mergem mai departe si sa aratam lumii intregi ce avem noi mai de pret, sa ne bucuram impreuna si lucram pentru aceeasi cauza.

2019 incepe prin a darui, atat noi cat si voi - sa daruim pentru generatiile ce vor urma, sa daruim pentru Romania.


Vom spune lucrurilor pe nume, asa cum o facem de fiecare data, asumandu-ne ca pana in 2012 costumul traditional romanesc era considerat ceva taranesc, demodat. In 2012, romanca Andreea Tanasescu fondeaza comunitatea "La Blouse Roumaine" - prima comunitate dedicata culturii identitare din Romania.

Din acel moment nimic nu a mai fost la fel...

Am inceput sa apreciem costumul traditional romanesc, sa scotocim prin lazile de zestre ale bunicilor, sa ne coasem ii, sa le studiem si sa aflam ca in spatele fiecareia sta o poveste, sa sarbatorim Ziua Universala a Iei si sa inspiram designeri internationali - asumandu-si de prea putine ori sursa de inspiratie. Nici breasla designerilor romani, nu a ramas indiferenta acestui curent de intoarcere la identitatea romaneasca. Au aparut colectii inspirate de ie sau de cusaturile traditionale romanesti si chiar branduri ( ca si noi ) care isi au ca sursa de inspiratie tot ceea ce inseamna romanesc.

Spunem cinstit ca fara Andreea si initiativa ei, noi nu ne aflam la acest moment si nici alte branduri (speram totusi sa constientizeze).


Ne propunem sa incepem anul prin solidaritate si daruire. Uneori este nevoie de mai mult decat un simplu "Multumesc", iar recunostinta se poate arata prin ajutor. Comunitatea "La Blouse Roumaine" are nevoie de ajutorul tuturor pentru a continua cel mai mare proiect de promovare a Romaniei, iar noi nu am stat pe ganduri.


Pentru fiecare donatie de minim 100lei in contul Asociatiei " La Blouse Roumaine" noi va oferim orice geanta, plic sau rucsac.

Puteti dona in urmatorul cont:

Asociatia La blouse Roumaine IA

CONT RON RO15BTRLRONCRT0336740901

BANCA TRANSILVANIA - CODUL SWIFT BTRLRO22

 

Perioada campaniei este 3-7 ianuarie 2019, iar dupa ce ati donat, va rugam sa ne trimiteti dovada platii, produsul dorit si adresa de livrare pe adresa de mail: office@chlor.ro.


Doar impreuna povestea merge mai departe! Va multumim si va dorim un an cu bucurie!


Echipa CHLORTags:

Leave A Comment